NAJČEŠĆA PITANJA

ZAŠTO DRUGE AGENCIJE NE ŽELE DA PRODAJU MOJ STAN?

Poslovna politika većine agencija za nekretnine se bazira na tome da nekretnine za koje posreduju u njihovoj prodaji moraju biti uknjižene, te ukoliko Vaša nekretnina nije uknjižena agencija neće prihvatiti Vašu nekrentninu. Međutim, to što Vaša nekretnina nije uknižena ne znači da je ona nelegalna i da ne može da se proda, već znači da je potrebno na drugi način pristupiti prodaji uz savete advokatskog tima, te AGENCIJA LATERNA NEKRETNINE rado uzima u rad i ove nepokretnosti. 

KOJA DOKUMENTACIJA JE POTREBNA ZA PRODAVCE?

U zavisnosti od toga da li je Vaša nekretnina uknjižena ili neuknižena razlikuje se dokumentacija koju je potrebno da posedujete da biste prodali Vašu nekretninu.

Ako ste se odlučili da prodate nepokretnost budite slobodni da kontaktirate agenciju LATERNA NEKRETNINE, a naša agencija će Vam rado reći koja je dokumentacija potrebna u Vašem konkretnom slučaju.

KAKO IZGLEDA PROCES KUPOVINE NEPOKRETNOSTI?

Pre svega potrebno je izabrati nepokretnost koju želite da kupite, nakon čega se pristupa pregovorima sa prodavcem u vezi prodajne cene, načina isplate, trenutka primopredaje i dr., te se u zavisnosti od dogovora između Prodavca i Kupca zaključuje Predugovor o prodaji nepokretnosti sa dogovorenim elementima, a nakon toga i Ugovor o prodaji nepokretnosti. Ugovori se overavaju kod javnog beležnika, nakon čega javni beležnik podnosi direktno zahtev katastru radi upisa (uknjižbe) Vašeg prava svojine u katastar. Prilikom svakog koraka AGENCIJA LATERNA NEKRETNINE u saradnji sa timom advokata će voditi računa da sve bude u skladu sa zakonom i u skladu sa prethodno dogovorenim uslovima između Prodavaca i Kupca.